CHARLES


Izdvaja ga harmoničan oblik, uravnotežene proporcije i apsolutna udobnost. Zahvaljujući funkcionalnom mehanizmu možete izabrati poziciju sedišta što je idealno za trenutke kada se opuštate i želite da uživate.


Charles model pripada kolekciji EASYCHIC.

Određivanje strane elementa, modula se vrši frontalnim posmatranjem. Charles se izrađuje u koži easy full i easy lux, modularan je i sastavlja se od elemenata koji mogu biti fiksni ili u verziji sa krevetom. Verzija sa krevetom ima metalni ram. Unutar rama se nalazi metalna mrežica koja je povezana sa metalnim oprugama ili je zavarana za konstrukciju. Verzija sa krevetom dostupna je u dve dimenzije, širine 112 cm ili 142 cm sa standardnom dužinom koja iznosi 180 cm i dušekom od poliuretanske pene čija visina iznosi 12 cm. Kada je u pitanju verzija sa krevetom, jastuci sedalnog dela su pričvršćeni za strukturu. Prilikom otvaranja elementa jastuci dolaze ispod dušeka za spavanje, tako da ne zauzimaju dodatan prostor. Otvaranje kreveta se vrši u jednom potezu.

Konstrukcija je izrađena od tvrdog drveta jele. Biorazgradiva iverica u vidu vlaknastih ploča se koristi kako bi se povezala konstrukcija i ojačala sruktura. Sedalni deo čine elastične trake od polipropilena (65%) i elastomera (35%) različite visine koje su postavljene u dijagonalnom šablonu.

Strukturu jastuka čini poliuretanska pena, gustine 18P. Ispunu jastuka naslona čini češljana vuna i silikonske kuglice. Ispunu jastuka sedalnog dela čini poliuretanska pena gustine 30NC prekrivena 450 gramskom samogasivom tkaninom.

Određeni elementi modela Charles mogu se poručiti sa rekals električnim mehanizmom koji omogućava da sedalni deo i jastuk naslona budu prilagodljivi. Sihronizovano se izvlači jastuk sedalnog dela i obara jastuk naslona. Aktiviranjem mehanizma izvlači se držač za noge koji je smešten ispod sedalnog dela. Na korpusu garniture nalazi se senzor elektro mehanizma kojim se vrši podešavanje ugla naslona. Postolje modela Charles se završava stopicama u wenge dezenu visine 4 cm.